Ørkenrotter til salgs! :)

Vi har plutselig 16 ørkenrotter og skulle gjerne bli kvitt noen (10 stk selges)!
Jeg tar 50 kr pr. stk og selger bare 2 eller flere av gangen siden de er veldig sosiale dyr og ikke trives alene.

Mange sier at ørkenrotter er et kjedelig dyr fordi man ikke kan kose med dem siden de er så rastløse og nysgjerrige, men en metode som fungerte veldig bra for meg var å holde handa oppi buret ca en halvtime om dagen da de var små uten å gjøre noe, så de ble vant til meg og til mennesker generelt. Det er nå ikke noe problem å kose med dem. Jeg har gjort det samme med ungene fra den dagen de ble født (fordi foreldrene er så trygge på meg fikk jeg lov å ta på ungene fra dag 1. De kom faktisk med ungene og la dem foran handa mi). ^^

Siden denne typen har pels på halen er det mange av dem som ikke egentlig liker rotter som liker/godtar disse, så om du synes det er kjipt at folk ikke tør å komme i nærheten av rotter, så er disse geniale. 

Navnet ørkenrotter er forresten litt misvisende, siden de egentlig tilhører hamster-familien. 

Fordelen med ørkenrotter sammenlignet med andre gnagere er først og fremst at de er mye mer renslige og det lukter ikke like mye.

Da ungene var babyer kunne jeg ikke vaske de første 3 ukene (de må åpne øynene før man kan ordne oppi der, fordi de kun går etter lukt den første tiden) og jeg hadde allerede ikke vasket på 1 uke før de kom, så det gikk da 4 uker uten vasking og det luktet fortsatt nesten ingenting. 

Det er ikke dyrt verken å kjøpe dem eller å ha dem. Det dyreste er buret, men det er jo mulig å få tak i brukt også (på butikken ligger det på rundt 400-1000 kr). 

Alt de trenger er litt mat, vann, flis og helst sandbad (chinchilla bade-sand). 

Du kan fint reise bort i en uke om du har en litt stor vannflaske og skål som du fyller før du drar i tillegg til å rense buret. 

Du bør rydde i buret hver 1. - 3. uke. Hvor skittent det blir kommer selvfølgelig an på hvor mange du har. Jeg har frem til nå hatt 3 rotter og ryddet ca. hver 2. uke. Noen ganger går det lenger imellom hver gang og det er ikke noe problem. Nå med 16 stk må jeg egentlig rydde omtrent annenhver dag...

Ryddingen tar 10 min når du gjør det ordentlig, så det er ikke mye styr. Noen er leveringsklare nå, mens kull 2 og 3 må ha et par uker på seg. Alle som selges fra kull 1 er jenter.

Om du er interessert, kontakt meg her eller på facebook - Maria Øyhaugen.

De kan hentes i Larvik. 


Klikk på teksten for å komme til facebook-siden til bloggen.


#ørkenrotter #salg #kjøp #gnager #dyr

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Snart mamma <3

Snart mamma <3

19, Larvik

Maria Øyhaugen. Jeg bor med kjæresten min i en leilighet i Larvik. Jeg er gravid, termin i midten av juli 2014, så blir nok en del om det fremover. I tillegg er jeg glad i å bake, lage mat og strikke. Vi har katt, ørkenrotter og fisker. Jeg er Liverpool-supporter, så det kommer litt fotball-innlegg av og til. Og jeg er reptilentusiast, så kommer noen innlegg om det innimellom også. :) Det er ikke no vits i skrive "hat-kommentarer", liker du ikke meg og det jeg skriver, ikke gidd å lese. :)

Kategorier

Arkiv

hits